Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csütörtök - menü ajánlat
  2011-02-02 11:11:27, szerda
 
  Csütörtök - menü ajánlat

Előétel: Semmiből-valami leves
Főétel: Rizottó füstölt tarjával, tojással és vörösbabbal
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rizottó


Semmiből-valami leves:

Hozzávalók:
2 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
bármilyen zöldség, ami a hűtőben akad
2 evőkanál olaj
pici liszt

bors
zöldfűszerek (tárkony, babérlevél, bazsalikom, zeller... ki mit szeret)
A levesbetéthez:
1-2 áztatott zsemle
1 tojás

1 csokor petrezselyem (vagy szárított)

Elkészítés:
Az olajon megfuttajuk a hagymát, a zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Picit sózzuk, hogy a zöldségek levet engedjenek, és a fazekat fedjük le. Ebben majdnem puhára párolódnak a zöldségek. Ha már nincs rajta víz, egy pici liszttel és pirospaprikával megszórjuk, és felengedjük vízzel a kívánt mennyiségre. Néha megkevergetve felforraljuk. Pár perc alatt készen is van.

A levesbetéthez beáztatjuk a zsemléket. Jól kinyomjuk a vizet belőlük, és hozzákeverünk 1 tojást, sót és az apróra vágott petrezselymet. Ha nagyon híg, tehetünk bele kis zsemlemorzsát is. Teflon serpenyőben 1-2 evőkanál olajon 6-8 cm kerek kis lapokat sütünk belőlük. Az olajat pótoljuk, de egyszerre keveset, mert nagyon beszívja. A piros ropogós lapocskákra szedjük az ízletes levest.





Megjegyzés:
Nem kell sajnálni a fűszereket. Ha valaki szereti az erős ízeket, tehet bele bőven borsot vagy akár erős paprikát is. Ha valaki a gyenge zöldfűszereket szereti, nagyon finom tárkonnyal, babérlevéllel. Ebben az esetben nem árthat a tányérbe tenni egy kanál tejfölt is.

A receptet és a fotót Elekeszsuzsa küldte. Köszönjük!


Rizottó füstölt tarjával, tojással és vörösbabbal:

Hozzávalók:
25 dkg pergős rizs (2 db tasakos)
1 vörösbab konzerv (netto 240 gr)
10 dkg csíkozott, húsos bacon
20 dkg füstölt tarja
8 db tojás
1 evőkanál tejföl (12 %-os)
5 gerezd ducóka fokhagyma
1 csapott evőkanál csípős paprikakrém
bors frissen őrölve

majoranna
sült kolbász zsírja, olívaoaj vagy étolaj
Elkészítés:
Tarjás rántotta a megrendelés, fantázia beindul, kipenderül a konyhába és... a babot leszűr, a szűrőben folyó vízzel is átöblít, levét bele a rizs leendő főzővizébe, félre, csöpörészni. Előírás szerint vagy húslében feltesz a rizst (tasak nem szükségeltetik). Ha kész, leszűr az izgi színárnyalatot öltött produktumot, fedő reá kackiásan félrecsapva, a tűzhelyen melegen tart.

Közben felapróz a bacont, rövid gyufaszálra vagy apró kockákra darabol a guszta tarját (közben nem csipeget !), lehánt a hagymusok héját.

A tojásokat héjdarabka nélkül (nem finom) borvörös keverőtálba gyülekeztet, bele a tejföl, csepp só (óvatost, a tarja is sós), a paprikakrém, hosszabb ágú villával alaposan felver, majd elnézést kér a helybenhagyottól.

Az előkészített szépségeket és a fűszereket felsorakoztat a tűzhely mellett, a sor vége már a pult szélén csimpaszkodik. Hadra fogja a komolyabb feladatokon edződött kényelmes, nagyobbacska nyeles serpenyőt, bele a kolbi illatos zsírja, felforrósít. Indul a kevergetéses futam, bele a bacon, üvegesre, lángról le, beletör a fokhagymákat, borsoz, majorannáz, tűzre vissza, forrósít (huú,de finom illatpászmákat ereget), bele a tarja, gyorsan átpirít. Bele a bab, amikor pukkadoznak, hozzá a tojás, kevergetve megsüt, közben apróz a nagyobbacskára sikeredett darabokat, kész, levesz, elereszt egy(két) megkönnyebbült sóhajt a nagy futamra. Meóz/tat, utánízesíthet.

A tűzálló tálalóedénybe váltakozva adagol a rizst és a tojásos kevercet, minden tojásos adag után villával óvatosan, de alaposan összeforgat a már benn ücsörgőket. Ha kész, lángelosztó szita felett átforrósít, meóz (néhányszor) és töredelmesen bevallja, hogy rántotta, az nincs.

Mellé tetszési index szerinti saláta, savanyúság.

Megjegyzés:
Örömmel közlöm, hogy a szimatminta hatására elfelejtődött a rántotta. A kis cseleske könnyűnek tűnik fogyasztás közben, de nem bedőlni neki! Szebb adag a végeredmény, másnapra még aromásabbra érik össze. Én a sajátomat megkínáltam csípős-fűszeres ketchuppal is...

A receptet Bgaboca küldte. Köszönjük!


Körte:







Zöldséges rizottó II.:

Hozzávalók:
25 dkg rizs
4 dl víz
1 leveskocka
kevés só
1 doboz kukorica
1 doboz zöldborsó
1 doboz bab (chilis is lehet)
1 teáskanál olívaolaj
1 fej hagyma
3-4 bazsalikomlevél
fokhagyma
(vagy bármilyen fűszernövény, amit kedvelsz)

Elkészítés:
A rizst megmosom, hozzáadom a vizet, leveskockát, sót, és megpárolom. Kb. 20-30 perc, rizstől függ. Egy sepenyőben az olívaolajon megpárolom a hagymát, bazsalikomot, fokhagymát. Majd hozzáadom a lecsöpögtetett konzerveket, összemelegítem. Amikor kész a rizs, összekeverem őket.

Megjegyzés:
Kiadós és eltelít, keményítőnapra szerintem tuti. Még a húsmániás férjem sem morgott, hogy ez volt a vacsora. A hagymával nagyon fel lehet dobni. Fűszereket bátran lehet hozzáadni, én a zöldfűszereket javaslom.

A receptet Hugie küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
Körte kép:Femina.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Címkék: helybenhagyottól, bazsalikomlevél, pirospaprikával, megkönnyebbült, zöldfűszereket, keményítőnapra, összemelegítem, lecsöpögtetett, nagyobbacskára, szükségeltetik, színárnyalatot, illatpászmákat, levesbetéthez, elfelejtődött, csimpaszkodik, babérlevéllel, petrezselymet, megkevergetve, hozzákeverünk, utánízesíthet, zsemlemorzsát, tálalóedénybe, felsorakoztat, elekeszsuzsa, kevergetéses, összekeverem, petrezselyem, fűszernövény, zöldfűszerek, töredelmesen, előkészített, fokhagymákat, nagyobbacska, bazsalikomot, felforraljuk, vegetáriánus, hűtőben akad, olajon megfuttajuk, kockára vágott, zöldségek levet, fazekat fedjük, pici liszttel, kívánt mennyiségre, levesbetéthez beáztatjuk, vizet belőlük, apróra vágott, olajat pótoljuk, piros ropogós, ízletes levest, erős ízeket, gyenge zöldfűszereket, tányérbe tenni,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einsteinről  Csak a fogyatkozás látható  Png nő  képre írva  Erdőn  Png fotel  Popper Péter szavai  Elköszönt  Kaffka_Margit  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Szép napot kívánok  Mi lenne ha  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Rátalálsz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Bertolt Brecht -től idézet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png lepke  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png ház  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Irgalom és ítélet  A televizió nem a kultúrát kép...  Png fotel  Kellemes délutánt kívánok  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 20  Png virág  Próbálj meg ...  Egy lelki imádság  Alvó cicák  Szép estét  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Png fotel  képre írva  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Rátalálsz  Kellemes délutánt kívánok  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Png fotel  Jó éjszakát  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Akarat  Hiányzik  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Nem számIt  Esti kép  Makszim Gorkij gondolata  Akik bántanak téged  Elköszönt  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
hűtőben akad, olajon megfuttajuk, kockára vágott, zöldségek levet, fazekat fedjük, pici liszttel, kívánt mennyiségre, levesbetéthez beáztatjuk, vizet belőlük, apróra vágott, olajat pótoljuk, piros ropogós, ízletes levest, erős ízeket, gyenge zöldfűszereket, tányérbe tenni, kanál tejfölt, fotót Elekeszsuzsa, babot leszűr, szűrőben folyó, rizs leendő, izgi színárnyalatot, tűzhelyen melegen, guszta tarját, hagymusok héját, tojásokat héjdarabka, előkészített szépségeket, fűszereket felsorakoztat, tűzhely mellett, pult szélén, komolyabb feladatokon, kolbi illatos, kevergetéses futam, nagyobbacskára sikeredett, nagy futamra, tűzálló tálalóedénybe, tojásos kevercet, szimatminta hatására, sajátomat megkínáltam, receptet Bgaboca, rizst megmosom, olívaolajon megpárolom, lecsöpögtetett konzerveket, húsmániás férjem, hagymával nagyon, zöldfűszereket javaslom, receptet Hugie, helybenhagyottól, bazsalikomlevél, pirospaprikával, megkönnyebbült, zöldfűszereket, keményítőnapra, összemelegítem, lecsöpögtetett, nagyobbacskára, szükségeltetik, színárnyalatot, illatpászmákat, levesbetéthez, elfelejtődött, csimpaszkodik, babérlevéllel, petrezselymet, megkevergetve, hozzákeverünk, utánízesíthet, zsemlemorzsát, tálalóedénybe, felsorakoztat, elekeszsuzsa, kevergetéses, összekeverem, petrezselyem, fűszernövény, zöldfűszerek, töredelmesen, előkészített, fokhagymákat, nagyobbacska, bazsalikomot, felforraljuk, vegetáriánus, végeredmény, vörösbabbal, megfuttajuk, mindmegette, serpenyőben, felengedjük, félrecsapva, keverőtálba, megrendelés, produktumot, csöpörészni, leveskockát, olívaolajon, szimatminta, zöldségeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2237
  • e Hét: 17109
  • e Hónap: 31014
  • e Év: 160721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.